Ξεχωρίζουμε…


Ολιγομελή τμήματα – Τριμελή γκρουπ προσανατολισμού, 60λεπτα προγράμματα Σπουδών
Τα ολιγομελή τμήματα (3-5 ατόμων) των τάξεων από την Α’ Γυμνασίου ως και τη Γ’ Λυκείου εξασφαλίζουν όχι μόνο την κατ΄ουσία συμμετοχή του μαθητή στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά προάγουν την άμιλλα και την παραγωγική διάθεση, στοιχεία απαραίτητα στην προσπάθεια για πρόοδο και επιτυχία. Τα ωριαία μαθήματα – μοναδικότητα του φροντιστηρίου – επιμηκύνουν το χρόνο συμμετοχικής δραστηριότητας και εξασφαλίζουν την πληρότητα ενός μαθήματος που προϋποθέτει εξέταση – ανάλυση και εξάσκηση.

Διαγωνίσματα με όρια επιτυχίας και φύλλα εργασίας
Τα προγραμματισμένα διαγωνίσματα που πραγματοποιούνται με όρια επιτυχίας (Κυριακή) σε τέσσερις κύκλους, οι επαναληπτικές εξετάσεις στις χαμηλές βαθμολογικά επιδόσεις, τα Φύλλα Εργασίας (Χριστούγεννα – Πάσχα) και η τελική προσομοίωση θεμάτων στοχεύουν στην όσο το δυνατό καλύτερα μεθοδευμένη επανάληψη, στην απόκτηση εμπειριών σε θέματα υψηλών απαιτήσεων και στην εξοικείωση του υποψηφίου σε συνθήκες εξετάσεων.

Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Μηχανογραφικό Δελτίο Εκπαιδευτικές ημερίδες & Forum παιδείας
Οι ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού & οργάνωσης και διαχείρισης χρόνου από την Α’ τάξη του Λυκείου μέχρι και την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου, παρέχουν την απαραίτητη πληροφόρηση σε γονείς και μαθητές, για τις σύγχρονες εργασιακές ανάγκες, για την ποιότητα των σπουδών, το εύρος των μεταπτυχιακών και την απορροφητικότητα της επιλογής της σχολής που προκρίνουν και που πρέπει να συνδυάζει τις δεξιότητες και “θέλω” του υποψηφίου.

Ενημέρωση γονέων – κηδεμόνων
Η ενημέρωση γονέων αναφορικά με την οργάνωση – λειτουργία και τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του φροντιστηρίου πραγματοποιείται 15 ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς (τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου).
Τους μήνες Νοέμβριο – Ιανουάριο και Απρίλιο ακολουθούν τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την εκπαιδευτική πρόοδο των μαθητών, ενώ παράλληλα οι γονείς πληροφορούνται διαδικτυακά τις επιδόσεις των παιδιών τους στα προγραμματισμένα τεστ και στις διαγωνισματικές εργασίες του φροντιστηρίου.

Αναγνωστήριο
Στους χώρους του εκπαιδευτηρίου μας λειτουργεί βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, όπου οι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν ιδανικά το χρόνο μελέτης τους, εργαζόμενοι δημιουργικά και αποδοτικά ανεπηρέαστοι από ενασχολήσεις της καθημερινότητας και χρονοκλέφτες!

Ταξιδεύουμε…
Στην ελίτ της Ευρώπης
Τον Οκτώβριο όλοι οι μαθητές μας που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν σε μια μοναδική τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο, με ξενάγηση στα καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια, όπου μπορούν να έχουν μια πρώτη ευκαιρία γνωριμίας με την παγκόσμια Πανεπιστημιακή Ελίτ και μια πρώτη ενημέρωση για τις δυνατότητες συνέχειας των σπουδών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μεταπτυχιακά προγράμματα και ειδικότητες που τους ενδιαφέρουν.

 • Imperial College of Science, Technology and Medicine
  ( Μαθηματικά – Μηχανολογία- Ιατρική)
 • London School of Economics and Political Science (LSE)
  (Οικονομία – Διεθνείς Σχέσεις – Νομική)
 • King;s College London
  (Ιατρική – Οδοντοϊατρική)
 • Queen Mary, University of London
  (Μαθηματικά – Φυσική – Νομική – Λογοτεχνία – Ιατρική)
 • London Business School
  (Διοίκηση Επιχειρήσεων – Οικονομία)
 • University of Cambridge
  (Μαθηματικά – Αστρονομία – Πληροφορική)
 • Oxford University
  (Κοινωνικές και Φυσικές Επιστήμες)